Fönster

Ge ditt hus lite omtanke och sätt in nya, energisparande fönster som fortsätter att bevara, eller ger ett nytt uttryck för husets charm. Vi på Klings specialtillverkar och producerar fönster som passar varje byggnad och stil. Vackra fönster i klassiska eller mer moderna former och utföranden kan du beställa enkelt av oss.

Kopplade träfönster med enkelt eller dubbelt glas samt specialfönster i tidstypisk stil tillverkar vi för både nybyggnation och renovering. För äldre byggnader och k-märkta fastigheter kan vi tillverka fönster som är så lika dina gamla orginalfönster som det bara är möjligt.

Utåtgående 1+1, kopplade

Klings klassiska och utåtgående fönster 1+1 tillverkas efter beställning. Dessa kulturfönster kommer med profilerad karm, innerbåge och ytterbåge. Fönstren öppnas utåt och har gångjärn i sidan. Bågen har kopplat 1+1-glas, vilket innebär att det enkelt kan delas för putsning invändigt.

Läs mer

Utåtgående 2+1, kopplade

Klings utåtgående fönster 2+1 tillverkas efter dina mått och de levereras med profilerad karm, innerbåge och ytterbåge

Det här är ett modernt fönster med god isoleringsförmåga som samtidigt kan ge en tidstypisk känsla. Vädringsbeslag och lås går att få i flera klassiska utföranden för att matcha husets stil.

Läs mer

Specialfönster

Runda, halvrunda, bågformade eller spetsformade – vad önskar du?

Klings Snickeri erbjuder en möjlighet till att förverkliga de flesta idéer gällande helt unika fönster som ingen annan har. Våra hantverkare har mycket kunskap och erfarenhet gällande specialfönster och varje fönster tillverkas för hand med stor finess och millimeterprecision.

Läs mer

Klingskultur

Med fönster från Klings Snickeri behöver du inte kompromissa mellan kvalitet och kultur. Klingskultur innebär lösningar för kulturfönster som ser ut som förr, men som har värmeisoleringsförmågor som nu.

Läs mer

Beslag

Fönster från Klings kännetecknas av hög kvalitet och lång hållbarhet. Förutom detta så har de oftast fått ett unikt utseende och det är detaljerna som gör den stora skillnaden. Viktiga detaljer i designen är beslag som förhöjer helheten och lägger den sista touchen för känslan.

Läs mer

Att måttbeställa fönster

När du ska måttbeställa fönster är det en hel del att tänka på. När du skickar in en offertförfrågan kommer vi att behöva ett ungefärligt karmyttermått. Innan vi börjar producera behöver vi ha exakta måtten klara. Antingen kan vi komma ut och mäta, eller så mäter du själv. Här kommer en liten vägledning.

Läs mer

Fönstertillverkning med hantverket i fokus

Vi sätter stor stolthet i att få leverera hög kvalitet och vackra fönster. Varje fönster är tillverkat för hand av snickare och glasmästare som brinner för sina hantverk. Inom företaget har vi stor kunskap och en lång tradition av att skapa kvalitetsprodukter med en unik känsla.

Har du en idé om specialtillverkade fönster?

Om du har en idé gällande fönster som du vill förverkliga är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi kommer gärna med förslag på lösningar. Vill du ha lite fönsterinspiration av fönster som vi har tillverkat tidigare så har vårt välfyllda galleri här nedanför.

Snabbanslutning